DE REIS VAN DE HELDIN

De reis van de heldin gaat over het hobbelige maar avontuurlijke pad dat de heldin in spé, Els de Schepper, tot nu toe heeft bewandeld. Op zoek naar vreugde en bevrijding van haar hart komt ze tijdens haar reis de meest kleurrijke figuren tegen die haar uitdagen. Dankzij deze obstakels komt ze stap voor stap tot meer en grondiger inzichten. Uiteindelijk besluit ze dat het leven voor haar een spel is met als doel zien te voorkomen dat mensen aan het spelen ten onder gaan.

Koop dit boek

Niet geschikt als moeder

Als Els de Schepper ongepland zwanger wordt, staat haar onafhankelijke leven op zijn kop. Als ze haar kindjes ook nog eens verliest, wordt het nog harder door elkaar geschud. Maar de kinderwens is aangewakkerd en Els beslist om over te gaan tot adoptie. Dat blijkt niet evident voor een alleenstaande vrouw van veertig met onregelmatige werkuren. Er volgt een lange, bikkelharde en vaak ongelijke strijd en een confronterende reis langs kille verhoorkamers en slopende rechtbankzittingen tot bij de lijmsnuivende straatkinderen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. En wanneer Els eindelijk de toelating krijgt om te adopteren, wordt ze ziek.

Niet geschikt als moeder is het pakkende en persoonlijke relaas van een woelige periode uit het leven van de succesvolle artieste. Een inspirerend verhaal over keuzes maken, verlies en aanvaarding. Over oordelen en beoordeeld worden. Over verwachtingen en je eigen pad volgen.


De Hofhelden

Hou je van zelfgekweekte groenten, maar heb je geen idee hoe je aan een moestuin moet beginnen? De Hofhelden brengen raad! In De Hofhelden in de moestuin bundelen ANGELO DORNY en ELS DE SCHEPPER hun krachten: hij zijn uitgebreide tuinexpertise, zij haar grote liefde voor de eigen kweek.

De ziel die haar naam zelf koos

De Ziel die haar naam Zelf koos gaat over de liefde. Liefde voor zichzelf, liefde voor de ander, liefde voor eenieder, met al z’n kwaliteiten, of die nu vervormd zijn of niet. ‘We mankeren allemaal wel wat’, zegt Els. ‘We moeten ze maar verslijten zoals ze is,’ zucht haar vader geregeld.

De Ziel die haar naam Zelf koos werd een oprechte en herkenbare zoektocht naar de eenheid van het leven. In een tijd waarin de polariteit van dit bestaan ons in ‘voor’ of ‘tegen’ wil duwen, probeert Els de tegenstellingen te verenigen door achter de coulissen van haar leven te kijken.

De botsingen met haar ouders en de ontmoetingen met dierbare vrienden en geliefden vormen de spiegel waardoor ze inzicht probeert te krijgen in het waarom van lijden. Hoe we de gekwetstheid uit onze kindertijd proberen te compenseren door steeds opnieuw partners en vrienden uit te zoeken die onze surrogaatouders moeten vormen. Hoe we daardoor in een zicht steeds herhalend ouderlijk patroon terechtkomen en niet wezenlijk groeien.

Dit boek gaat dus over volwassenen en over verantwoordelijkheid nemen voor alles wat er gebeurt en in je leven. Het gaat vooral ook over de redenen waar iets je ‘overkomt’. En die redenen te leren, te kunnen en te willen zien.


Het heeft zin

Ik heb me lange tijd als een klein visje in een enorme bokaal gevoeld. De wereld was zo groot, er was zoveel dat ik niet begreep, het leek me een onmogelijke taak om het allemaal te bevatten.
Maar een mens zwemt mee op de stroom van het leven en leert.
En zo ging het ook bij mij. Het kleine visje groeide en werd groter en zwom op eigen kracht door de bokaal. Daar ontmoette ik andere vissen, sommige wilden mijn vrienden zijn, andere stonden me naar het leven . Ik zwom en zwom en verkende alle hoeken en kanten van het water dat mij omgaf. Terwijl ik groeide, ontdekte ik dat mijn bokaal ook grotere afmetingen aannam. Nooit kwam ik aan het eind van mijn intussen immense aquarium. Al bleef ik zwemmen, altijd kwamen er meer hoeken om te verkennen, meer onbekende vissen om te ontmoeten, het stopte nooit. En dus realiseerde ik me na een tijd de betekenis van de uitspraak: “Hoe meer ik weet, hoe meer ik ontdek dat er nog zoveel is dat ik niet weet.”

Alles heeft zin, als je er maar achter kunt komen wat de zin ervan is. Dat stelt Els de Schepper in haar eerste boek ‘Het heeft Zin”. Els de Schepper schetst haar beweringen vanuit een metrostelsel. Ieder hoofdstuk is als een lijn van de metro. Je kunt verschillende lijnen kiezen om je doel te bereiken, je kunt regelmatig overstappen op een andere lijn of je volgt het hele audioboek van a tot z en reist de lijnen af om daarna je doel te bepalen. De keuze is aan u. Els de Schepper wil met dit boek aangeven dat alles wat je overkomt zin heeft en het in oorsprong altijd goed is. Je neemt de metro die bij je past en je komt op je bestemming aan.