Els de Schepper studeerde in 1990 af aan Studio Herman Teirlinck.
In 1991 startte haar tv-carrière als panellid van het consumentenprogramma Raar maar waar en in het populaire Kriebels, en als actrice in de wekelijkse serie Wittekerke op VTM. Ze presenteerde het spelprogramma Kinderpraat. Bovendien was ze ook de presentatrice van het programma De plaatgast uit 2001.

Haar hart ligt echter in het theater waar ze furore maakt met haar onewomanshows. Sinds 1993 brengt ze elke twee jaar een nieuwe onewomanshow naar de culturele centra en grote zalen in Vlaanderen. Zo lokte ze met haar Supervrouw!-tournee meer dan 80.000 Vlamingen naar het theater en maakte haar dit tot de snelst en best verkopende Vlaamse theaterartieste.
Met “Els de Schepper Roddelt!” bracht Els in november 2009 als eerste cabaretière in Vlaanderen een onewomanshow in de Lotto Arena te Antwerpen. Voor de gelegenheid werd het volledig omgebouwd tot een theater voor meer dan 4500 toeschouwers per avond. Els bracht haar Roddelt show twee keer voor een uitverkochte Lotto Arena en met haar FEEST! Show zelfs drie keer!

Ook dramatische rollen zijn haar niet vreemd. Zo speelde ze in 2015 mee in de musical War Horse en nam ze in oktober 2015 de hoofdrol in PIAF voor haar rekening. Vanaf 2016 toerde ze met RED Mij en vanaf 2018 met Els de Schepper heeft besloten er geen eind aan te maken.

Momenteel is ze in volle voorbereiding van haar nieuwste onewomanshow ELS Ziet Ze Vliegen.