Els Ziet Ze Vliegen ( 2021-2022)

Van September 2021 tot het najaar van 2022 gaat Els op pad met haar nieuwste creatie ELs de Schepper Ziet Ze Vliegen.

RED MIJ ( 2017-2019)

In deze voorstelling stapt Els elke keer met een man uit het publiek in het huwelijksbootje.Ze haalt het record van het hoogste aantal huwelijken én scheidingen door één persoon op één jaar tijd.

Piaf (2015-2016)

Van oktober 2015 tot mei 2016 speelde Els de hoofdrol in PIAF, de musical.
Dat jaar zou Edith Piaf immers 100 jaar zijn geworden. Pers én publiek zijn unaniem lovend over haar uitzonderlijke vertolking.


ELS DE SCHEPPER FEEST! (2013 – 2015)

In 2013 vierde Els de Schepper feest. Niet zomaar een feest, maar een uniek feest. Een nooit gezien, gigantisch feest.

In een 2 uur durende onewomanshow gaf Els het beste van zichzelf. Letterlijk, want ‘de grande dame van het Vlaamse cabaret’ (woorden van De Standaard) bracht de leukste grappen, de plezantste typetjes, de mooiste liedjes en de ontroerendste momenten uit haar elf (11!) vorige voorstellingen, aangevuld met nieuw materiaal.


NIET GESCHIKT ALS MOEDER! (2011 – 2012)

In haar elfde (!) avondvullende onewomanshow timmerde Els de Schepper vrolijk verder aan de unieke weg die ze ruim twintig jaar geleden is ingeslagen. Nu eens met een vette knipoog, dan weer zonder omwegen vertelt ze over de kantelmomenten waarmee ieder van ons wordt geconfronteerd op de kruispunten van het leven. Heel vaak is dat om te gillen van het lachen, want die kruispunten van tegenwoordig zijn meestal rotondes waar je niet wijs uit raakt en die amper moeten onderdoen voor de gemiddelde kermisattractie. Het bestaan als roetsjbaan: traag omhoog, pijlsnel naar beneden en vice versa. De ene keer krijg je kriebels in je buik, het volgende moment draait je maag zich om. Spannend!

In ‘Niet geschikt als moeder’ toonde Els de Schepper zich van haar persoonlijkste kant: openhartiger dan een bypassoperatie en kwetsbaarder dan een vooroverbuigende misdienaar. Nooit eerder zat je haar als toeschouwer zo dicht op de huid (en op de hielen) als tijdens deze voorstelling. Els begraaft haar kinderwens en plant haar eigen uitvaart, ze vertelt over die keer dat ze voor het altaar stond en droomt luidop van de ware liefde, ze neemt ons mee achter de schermen van haar leven en werk, tot in haar persoonlijke hemel en hel toe.

Bestel de DVD

Bestel de CD

Bestel het boek


Roddelt (2009 – 2010)

Roddelen is plezierig. Het is ook heel gezond. Het is een uitlaatklep en je bestaat als er over je wordt gepraat. Kunnen we echter nog wel communiceren we met elkaar? En hoe deden dat vroeger ook alweer? Geen show van weinig woorden. Ze gaat zoals gewoonlijk geen onderwerp uit de weg en zingt over alle belangrijke onderwerpen van het leven, met name: “slapen, seks, eten, drinken, tateren en af en toe eens goe kunnen gaan kakken”.

Els de Schepper Roddelt ging op 13 november 2009 in première in de Lotto Arena te Antwerpen, dit was de eerste keer dat iemand zot genoeg was om een theatervoorstelling in een dergelijke zaal te brengen. Het was een groot succes, 2 avonden na elkaar speelde Els haar “Roddelt”-voorstelling voor ± 5.000 personen. Er volgde nog tot december 2010 een tournee door Vlaanderen in zowat alle belangrijke culturele centra en grote schouwburgen.


Koop de DVD

Supervrouw

In dit wervelend spektakel vraagt Superbarbie Els zich af hoe iemand het in ‘s hemelsnaam volhoudt om aan al de eisen die vandaag de dag aan mannen en vrouwen gesteld worden te voldoen! Om succes te hebben moet je gezond zijn, tieten én hersenen hebben, een imago én geld hebben, opgewekt én goed zijn voor de mensen om u heen, een belangrijke job én toch veel vrije tijd hebben. Daar word je ofwel depri of een echte freak van ! Of zoals de Schepper het zelf zegt: het is tegenwoordig niet meer gepermitteerd om nog normaal te zijn, ge moet nu super zijn.

Superbarbie Els gaat paaldansen; wordt gezondheidsfreak; vraagt raad aan haar alter ego: de haai; gaat samen met het publiek ontstressen; bezoekt Tirol in lederhosen en vraagt haar sullige broer en haar beste vriendin, de Gentse Rita, op bezoek. Om dan tot het besluit te komen dat geluk vaak te vinden is in kleine eenvoudige dingen of op de meest anonieme plaats ter wereld zoals een tankstationnetje op weg naar huis.


Koop de DVD

Terug Normaal (2005 – 2006)

Wie bepaalt wat waanzin is? Wat is normaal? Wat is abnormaal? Hoe kom je over in het leven? Hoe denk je dat je overkomt? En wat is de klank van je bestaan? Allemaal vragen die Els zich stelt in “Terug Normaal”. Samen met haar muzikanten trakteert ze u op Nederlandstalige liederen die van waanzin en verdriet spreken, maar die u ook over de grond doen rollen van het lachen.

Bestel de DVD

Bestel de CD


Puur (2003 – 2004)

Van zodra je begrijpt wat je moeder, je vader, je broer of zus, ‘ons’ bomma en bompa, de kleuterjuf of de babysit je vertellen, word je geboetseerd en bijgestuurd, en raak je steeds verder van je kern verwijderd.

In ‘Puur’ pelt Els de Schepper de ajuin die zij en wij geworden zijn. Tot ze de kern weer heeft gevonden. Dat dit hele proces flink kan stinken en dat je er ook wel de tranen van in de ogen krijgt, zal meer dan ooit blijken.


Koop de DVD

Lustobject (2001 – 2003)

Waartoe is een mens – een vrouw, zeg maar – bereid om zijn/haar droompartner te veroveren? Aan welke criteria meent hij/zij te moeten voldoen om een lustobject te zijn in de ogen van de ander? Hoe absurd is onze zelfkritiek, want “hoe dik is een dik gat” bekeken door een verliefde medemens? Van diëten, verbouwingswerken en andere metamorfoses om eindelijk te ontdekken dat liefde bij jezelf begint.


De Witte Negerin (1999 – 2000)

Wie ben ik? Drie woorden die je een leven lang kunnen bezighouden. Tenzij je de moed hebt om eens goed in de spiegel te kijken, naar je vreugdes en je angsten, naar je hart en naar je ziel. Soms zoeken we het antwoord in materiële dingen, in “hebben” in plaats van in “zijn”. Soms volgen we alternatieve wegen en vragen we aan anderen om ons een spiegel voor te houden. Of om ons spiegelbeeld te veranderen… Wat je ziet is niet altijd wat je krijgt. En wat je krijgt is niet altijd wat er werkelijk is. Op deze vraag heeft Els De Schepper dus wel een antwoord gevonden: “ik ben een witte negerin”. Duidelijk toch?


Aaibaarheidsfactor nr. 7 (1997 – 1998)

Een hoge aaibaarheidsfactor hebben helpt. Vooral als vrouw kom je daar een heel eind mee in het leven en in de liefde. Ook assertiviteit helpt, want dat heb je nodig om te vermijden dat de ander je uitgomt, over je heen walst of geen rekening houdt met jouw gevoelens. De kunst is dus beide troeven te combineren in één winnende hand. En ondertussen veel lol te beleven… Girl Power avant la lettre, dus.


Vlaamse Zeep (1995 – 1996)

Wereldberoemd zijn in Vlaanderen. Het is iets waar velen van dromen en wat – dankzij het enorme succes van de televisiesoaps – ook niet meer zo moeilijk blijkt te zijn. Met succes wordt je leven totaal anders. Een feest. Een aaneenschakeling van merkwaardige belevenissen die je als gewone burger nooit zou meemaken. Je krijgt erkenning met herkenning als gevolg. Je wordt gewaardeerd voor iets wat je in wezen niet bent… Net zoals in een soap, dus. Je krijgt de kans je stempel te drukken, een statement te maken, kortom ‘onsterfelijk’ te zijn … of toch zolang de soap loopt. Maar wat zou er gebeuren als je echt onsterfelijk zou zijn? Hoe fijn is het leven dan nog?


Konijnen, schoenen en de Schepper (1993 – 1994)

Een meisje werkt op een konijnenfokbedrijf. Ze is een ‘braaf’ kind dat zich zonder morren schikt naar de wensen en bevelen van anderen. Eigenlijk leidt ze een kleurloos bestaan dat voor het grootste deel door haar moeder wordt bepaald. Tot ze op een dag, heel toevallig, een jonge man leert kennen en verliefd wordt. Hij is haar tegenpool: een motorrijder die roadpizza’s produceert en door het leven scheurt.